Рецепти, Кујна

Нова технологија. Совршени глазури – Silikomart

THE ONE GLAZE - глазура без боја

Единствената прашкаста сјајна глазура, чија подготовка не бара никакви други состојки освен вода… не може да биде полесно до тоа! (невозможно е да не ви успее). Глазурата може да ја обоите со некоја од нашите прехрабени бои, дури и со растителните. The One Glaze ви гарантира транспарентен и сјајен резултат, кој може да издржи и негативни температури.
Предности:
 • лесен и брзо за употреба
 • нема потреба од додатни состојки, освен вода
 • секогаш успешен резултат
 • лесен за дозирање
 1.  Ставете 300 гр од The One Glaze и 240 гр вода
 2. Измешајте со рачен блендер
 3. Загревајте ја добро хомогенизираната смеса, до вриење, во времетраење од 3-4 минути (или пак 3-4 минути на 750 вати)
 4. Измешајте со боја по желба
 5. Оставете ја глазурата да се олади до 40°C и глазирајте ги вашите замрзнати десерти

LIQUID SUGAR PASTE - фондан

При користењето на класичен фондан за торти, многу е важно да се нанесе еднакво, да се избегнат несакани нерамнини и да не се работи премногу со него бидејќи станува леплив и нерамен. Со Liquid Sugar Paste ќе ги немате овие проблеми: веднаш спремен за употреба во форма на густ гел кој може да го обоите по ваша желба. Во неколку лесни чекори, возможно е перфектно да покриете било каква торта. Со остатокот од производот можете да направите фондан за моделирање или декорирање.
Предности:
 • лесен за употреба, без потреба од додатни алатки
 • побрз за употреба од традиционалниот фондан
 • не пука и не се кине
 • тортата може да се чува во фрижидер
 1. Загрејте го фондандот се додека не премине во течна состојба
 2. Додадете 15гр вода
 3. Оладете го фонданот до 30°C
 4. Истурете врз тортата, да стане целосно покриена
 5. Почекајте 1 час за фонданот да се зацврсти
Глазурата The One Glaze и фонданот Liquid sugar paste можете да ги обоите по ваша желба со прехрабените бои во прав или гел. Можете да одберете Natural Idro Color, која што е боја добиена од екстракти од овошје и зелечук или пак Idro Color, прехрабена боја за поголем интензитет, а се користи во многу мали количини. Исто така можете да ја користите и гел бојата Gel Color, која само со неколку капки ќе ја обои целата смеса.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

7 − 2 =

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.