Гоџи бобинки – одлична храна за одличен организам!

Гоџи бобинките (или познати како Lycium barbarum) потекнуваат од Далечниот Исток и преставуваат тип на храна кој со векови наназад се употребувал во склоп на традиционалната кинеска медицина, но и во кулинарските специјалитети.

Continue reading

Скандинавски дизајн на дневна соба: инспирација и идеи

Скандинавската естетика е една од најатрактивните во последните неколку години и може да се примени во многу различни простории. Сепак, нејзината едноставност, природните елементи и функционалноста се особено идеални за уредувањето на дневната соба.

Continue reading

Living Coral – боја на 2019-та година!

Врз основа на моменталните трендови, дизајни, декорации и модата во целина, Pantone ја прогласува коралната боја 16-1546 Living Coral (портокалова нијанса со златни подтонови) за боја на годината!

Continue reading

Зошто појадокот е најважниот оброк во денот?

Добро е познат податокот дека утринскиот оброк помага во стартување на вашиот метаболизам и согорување на калориите во текот на денот. Покрај тоа, добивате енергија која ви е потребна за да ги завршите секојдневните обврски.

Continue reading

Бамбус – најхигиенски тип на дрво

Бамбусот претставува разноврсно и брзорастечко дрво, кое денес се употребува за широк спектар на цели. Цврстината, можноста за обработка, а со тоа и разните големини и форми кои можат да се изработат од него, придонесуваат бамбусот да биде погодно дрво за бројни производи.

Continue reading

Архитектурата низ делата на Антони Гауди

Барселона е добро позната дестинација за патниците кои сакаат да доживеат добра мешавина на забава и култура, во едно модерно окружување. Ќе отидете „таму или онаму“, но секаде ќе забележите непогрешливи ткаенини на архитектот, мајсторот Антони Гауди.

Continue reading