Ентериер

Ентериер на куќа во Лондон

Оваа лондонска куќа покрај огромната градина изобилува и со многу интересен и разновиден мебел и секое нејзино ќоше е интересно за анализирање.

Она што е интересно и несекојдневно е големата пространост во која се сместени неколку различни катчиња без преградни ѕидови кои што формираат посебни соби. На горната фотографија може да се забележи дека таму е претставено едно креативно катче со различни комбинации од столици и маси (работна и кружна), црно-бела кожа поставена на подот и неколку слики меѓу кои и еден портрет на Вуди Ален.

На следната фотографија можеме да забележиме работно катче составено од работна маса, лампа, едно сосема поразлично столче од претходните, тепих со ориентален мотив и помошна табуретка обложена со кожа но исто така поразлична од онаа во амбиентот погоре.

Катчето наменето за дневниот простор е отворено накај градината. Прозорците се големи почуваат од подот па се до таванот, за да може зеленилото слободно да навлезе и да биде составен дел од овој ентериерот.

Во спалната соба можеме да го почувствуваме амбиентот од катчињата погоре. Тука се столчето, малата комодичка, па дури и крзнени перничиња, додека пак во бањата можеме да го почувствуваме амбиентот на природата со под од камчиња наместо плочки.

Ова е уште еден пример за иновативно наместен енетериер каде што секое катче е наместено според потребите на оние кои што живеат во него.

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 × four =