Ентериер

Џиновски штрк како дел од мебелот во еден француски бар

Кој би рекол дека еден бар низ кој ќе биде поставен четириесет метарски штрк би изгледал толку примамливо и уникатно?

На еден облакодер кој се наоѓа близу до Париз, на 144m над градот се наоѓа бар кој секојдневно привлекува многу посетители. Ентериерот на овој бар е всушност дело на францускиот графички дизајнер Jean Jullien , кој преку мала игра на мебелот постигнал цела една приказна.

Неговиот концепт се состои од џиновскиот штрк кој се протега по страните на целиот бар, а околу него се поставени многу фотелји и масички кои се во форма на јајца.

Долгиот врат на штркот претставува еден вид на ниска клупа на која исто така може да се седи во зависност од положбата која што ќе си ја завземе друштвото, а шанкот е всушност телото на штркот, кружно и симболично претсавено со пердуви преку релјефни додатоци.

Вака изгледа скицата на целиот простор. Генијална идеја во која се мислело на се, а воедно и се постигнал уникатен ефект.

Што мислите вие, ви се допаѓа ли да пиете кафе во еден ваков амбиент?

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

14 − 7 =