Ентериер

Куќа со внатрешен базен

Оваа куќа е едно интересно решение со базен кој што е поставен во нејзиниот ентериер. Куќата се состои од три ката, а вкупната квадратура изнесува 452 m2.

Основните материјали од кои што е изработена оваа куќа се бетон, метал и стакло, а кровот кој што е употребен е сосема рамен, без ни едно закосување. Внатрешноста на куќата се состои од повеќе соби. На првиот спрат се наоѓаат: дневна соба, кујна, трпезарија, просторија во која се наоѓа базенот и тоалет. Собите не се класично преградени, туку се широко отворени една кон друга.

На вториот кат се наоѓаат неколку спални соби, еден тоалет и работна соба. Подрумот е уште едно ниво кое што го има оваа куќа (што не е чест пример кај големите куќи) и тој има функција на остава и утилити соба каде што се сместени поголемите машини потребни за домот.

Низ целата куќа има големи прозорци кои овозможуваат убаво природно осветлување и панорамски поглед кон природата. Сепак, најголемиот акцент на оваа куќа што ја прави толку необична е базенот поставен во внатрешноста. Тој во комбинација со овие големи прозорци овозможува негово користење во секое време од годината и природен поглед кон надворешноста.

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

eighteen − 13 =