Дизајн

Мебел кој личи на оригами

Прекршените и неправилни форми се се’ почест пример за дизајн кој можеме да го сретнеме во современите ентериери. Како најчести предмети во ваков стил можеме да ги издвоиме формите наменети за осветлување како лустери и лампи, а од мебелот, мали масички, столчиња и фотелји.

Покрај овие главни и поглеми форми од мебелот, исто така постојат и уште многу други додатоци и декорации за домот како вазни, кујнски садови, часовници и сл.

Можеби на прв поглед овие дизајни ви изгледаат многу футуристички и тешки за комбинирање, но всушност овие дизајни се многу лесно прилагодливи во сите минималистички ентериери. Со нивната неправилна форма изгледаат скулптурално и на тој начин го разигруваат просторот.

Ваквите дизајни во голем број можевме да ги сретнеме и на овогодинешниот милански саем за мебел. Ова дополнително може да ве поттикне да размислувате за нивната употреба и во вашиот дом и вашиот урбан стил на живот.

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

two × five =