Кордон блу пилешко месо со пршута и урми

Потребни состојки:

  • 200 гр. пилешки гради
  • 50 гр. урми
  • 50 гр. пршута
  • 30 гр. маслиново масло
  • Сол/Бибер

ЗА 1 ОСОБА

15 МИНУТИ

1. Поставете го сетот да се загрее во микробранова печка, во период од 3 минути, поставувајќи ја микробрановата на најголемата моќност.

2. Пилешките гради ги сечете по средината, делејќи ги на три дела. Посолете ги со сол и бибер.

3. Убаво изролајте ги пилешките гради со парче пршута и урми.

4. Пилешките ролни ги премачкувате со маслиново масло. Поклопете ја скарата и затворете ја во микробранова околу 7 минути (на најголема моќност).