Ентериер

Ресторан со име: “Стаклена куќа во дворот на уметникот”

“Стаклена куќа во дворот на уметникот” е многу невообичаено име за еден ресторан, но доколку го разгледаме неговиот ентериер, тогаш со сигурност ќе дознаеме зошто е толку ексцентричен и привлечен во исто време.

Ресторанот кој се наоѓа во Бангкок е едно навистина привлечно место кое те тера да го посетиш и анализираш. Дизајнирано е во сосема уметнички стил односно постигнат е амбиент во кој како ненадејно да сме се нашле во куќа на некој уметник. Многуте скици закачени на ѕид, различните типови на столчиња, лежерно поставените завеси и прекрасното амбиентално осветлување го прават овој енетериер многу примамлив и удобен.

На многу места можат да се забележат декорации од рамки за прозорци поставени покрај ѕидовите или пак цел прозорец кој има улога на огледало. Ваквите суптилни елементи го надополнуваат амбиентот на уметникот кај кој се наоѓаат најразлични предмети кои би му послужиле за инспирација и го следат самото име на ресторанот – стаклена куќа…

Боите употребени за овој амбиент како: крем, беж, нијанси на кафено и сиво го прават амбиентот уште поудобен, смирувачки, елегантен и толку воодушевувачки. Ваквиот тип на ентериерно уредување е навистина реткост, особено за јавните простори, а тоа го прави уште попосакуван и атрактивен.

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

three + four =