Ентериер

Тапети со крупни геометриски форми

Сигурно веќе сте забележале дека геометриските текстури, составени од најразлични триаголници, правоаголници, квадрати, баклави и слично се многу модерни оваа година.

Овие интересни ѕидови што ги гледате на фотографиите се облепени со тапети на Pixers кои се составени од крупни дезени во пастелни бои.

Кога се работи за избор на крупен дизајн, многу е важно боите да бидат посмирени и суптилни, затоа што во спротива се ќе изгледа многу нападно и тешкo за гледање. Тапетите од овој тип иако можеби на прв поглед изгледаат како да треба голема храброст за да се употребат, тие воопшто не се тешки за комбинирање. Со нив можете да комбинирате дополнителни декорации како на пример перничиња со друг тип на геометриски текстури и можете да додавате декоративни полици и рамки на самите нив.

Поради самата разиграност на ваквите дезени, воопшто не мора да се грижите дали нијансата на подот или тепихот кој што веќе го имате, ќе ви одговара на нив. Слоботата во комбинирањето на различните бои и материјали е она што ќе го разубави и карактеризира просторот.

Па, што велите вие за овие дизајни? Дали би ви требало да соберете голема храброст за еден ваков избор?

Пишува: Викторија Ланговска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 − eight =