Кујна

Staub – Мултифункционални садови од леано железо

Staub со нивната извонредна емајлирана завршница, секое парче прекрасно преминува од кујната на масата. Од удобна храна до раскошни вечери, секое јадење е посебно кога се служи во Staub.

Садовите за готвење со емајлирани леано железо Staub се изборот на најдобрите светски готвачи. Со исклучителна издржливост, тој е совршен за секојдневна употреба и во гурманските домашни кујни и во престижните ресторани ширум светот. Изградени да траат цел живот, овие парчиња наследство може да се пренесуваат од генерација на генерација.

Леаното железо е слаб проводник на топлина, што значи дека откако ќе се загрее, тенџерето останува жешко долго време. За разлика од бакар или алуминиум, кои ја спроведуваат топлината многу ефикасно, што ги прави тие метали добри за тави, каде што целта е да се загрее парче храна многу брзо, на висока температура, за кратко време. Но, кога целта е полека да се готви со пониска температура, леаното железо е идеален избор за подготовка на храната. Тоа е, исто така одличен избор за омекнување на коренестиот зеленчук како моркови, пашканат и репки, а бавното готвење ги ублажува лутите вкусови на кромидот и лукот, помагајќи да се извлече нивната сладост.

Друга огромна придобивка од готвењето во садовите од леано железо е тоа што целиот сад може да оди директно од шпоретот во рерната. Ова е погодно кога ќе завршите со загревање на месото на шпорет на висока температура и сте подготвени за втората фаза на ниска температура на готвење во рерната, затоа што топлината го обвива тенџерето од сите страни, наместо само одоздола. Ова им помага на состојките да се готват рамномерно и го спречува горењето и лепењето на дното на тенџерето.

Зошто препорачуваме готвење со садовите од леано железо?

Леано железо поседува исклучителни квалитети за задржување на топлина, така што садот се загрева рамномерно насекаде. Иновативниот капак се одликува со ситни шилци на внатрешноста кои континуирано ослободуваат кондензирана течност назад во храната, давајќи сочни, вкусни резултати.

Најдобри садови за бавно готвење

Произведени во Франција, емајлираните садови од леано железо STAUB се совршени за пржење и печење месо, готвење риба и подготовка на супи и чорби.

Елегантен емајлиран завршеток

Секое парче прекрасно преминува од кујната на масата. Емајлираното леано железо STAUB е достапно во широк спектар на бои и големини.

Исклучителна боја на месото

Текстурирана црна мат емајл внатрешност не бара зачини и обезбедува исклучително кафеава боја, и задржување и дистрибуција на топлина.

Kапак со структурата за капки

Тешкиот, цврсто прицврстен капак ја задржува влагата, шилците на капакот создаваат ефект на дождовни шуми рамномерно враќајќи ги соковите назад во храната.

Погледнете ги сите Staub садови од леано железо