КАРЕС е местото, каде урбаниот човек, во потрага по софистицирана естетика и функционалност ќе најде сè за домот. Нашата цел е да ги задоволиме комплетно потребите на домот, почнувајќи од ентериерно решение, комплетна понуда на италијански мебел, па до деталите кои ние ги нарекуваме “homeware art”.

Секогаш во тек со светските трендови, во Карес ќе најдете производи од повеќе реномирани италијански брендови за мебел. Особено се залагаме да понудиме квалитетни производи, кои траат: сертифицирани италијански кујни и внатрешни врати, мебел за дневна и спална соба, трпезарии, дури и оние детали кои чинат топол дом, како дизајнирани килими и осветлување. Воедно, сè за естетиката и функционалноста на урбаниот дом, а нашиот љубезен тим со 15 години искуство во областа, ќе ви помогне да го одберете вистинското решение за секој предизвик.

Во однос на home accessories се трудиме да ги направиме достапни и за македонскиот купувач дизајнираните и функционални кујнски алатки од повеќе водечки европски брендови. За подарок или за себе, дизајнот на производите ќе ве остави без зборови, а нивната функционалност ќе ви заштеди многу време.

Една од грижите на оваа фирма е да овозможи присутност на производи, изработени со посебно внимание обрнато врз нивните еколошки својства. Нашето внимание е насочено кон мебел изработен од еколошка класа на дрво од Е0 и Е1 стандард, употреба на бои исклучиво на водена основа, употреба на материјали кои се рециклираат, остварување на тендецијата за заменување на старите светилки со LED светла. Во однос на кујнските алатки, сакаме да овозможиме палета на производи за сите оние кои се грижат за здравото готвење. Сите материјали се еко-сертифицирани од производителот, почнувајќи од нелепливи керамички облоги, најквалитетни полимери, па до силиконот кој со своите одлични перформанси се повеќе навлегува во светот на здравото готвење како материјал за изработка на кујнски алатки.