Фаќалки се едни од најпотребните алатки за припрема и сервирање на храна. Секоја убаво опремена кујна треба да има најмалку една.

За пржење на месо и зеленчук во тава потребна ви е фаќалка која има силиконски врвови со кои ќе се нулира
гребењето на тавата и кои ќе издржат температура до 270°C. За печење на месо и зеленчук на скара потребна ви е
фаќалка со поголема должина за да избегнете близок контакт со огнот или загреаната плотна. За сервирање на салата или тестенини
потребна ви е фаќалка која има широки врвови за со еден зафат да извадите поголема количина. За варените јајца да ги извадите од врелата вода потребна ви е фаќалка која е дизајнирана специјално за таа работа. Силиконски врвови отпорни на високи температури и доволно меки за да не го скршат јајцето при ваѓањето. А ние го имаме сето тоа што ви е потребно.

Fakjalki se edni od najpotrebnite alatki za priprema I serviranje na hrana. Sekoja ubavo opremena kujna treba da ima najmalku edna.

Za przhenje na meso I zelenchuk vo tava potrebna vi e fakjalka koja ima silikonski vrvovi so koi se nulira grebenjeto na tavata I koi kje izdrzat temperature do 270°C. Za pechenje na meso I zelenchuk na skara potrebna vi e fakjalka so pogolema dolzhina za da se izbegne blizok kontakt so ognot ili zagreanata plotna. Za serviranje na salata ili testenini potrebna vi e fakjalka koja ima shiroki vrvovi za so eden zafat da izvadite pogolema kolichina. Za varenite jajca da gi izvadite od vrelata voda potrebna vi e fakjalka koja e dizajnirana specijalno za taa rabota.  Silikonski vrvovi otporni na visoki temperaturi  I dovolno meki za da ne go skrshat jajceto pri vagjanjeto. A nie go imame seto toa shto vi e potrebno.

Прикажувам 1–12 од 13 резултати

Show sidebar