Дизајн

Платински силикон!

Во согласност со најновите технологии и материјали, силиконот претставува најеколошки материјал од кој се изработуваат садовите за подготовка на храна. Особено треба да се обрне внимание на фактот дека не секој силикон е тестиран и докажано еколошки.

Што е платински силикон? Платински силикон е вид на силикон, коj поради платината (скапоцен метал) во улога на средство за врзување, е компленто безмирисен, антибактериски и отпорен на високи и ниски температури. Затоа е совршено и апсолутно сигурен за користење во болници, за изработка на хируршки материјали, протези и медицински импланти, како и на цуцли за бебиња. Бидејќи не го менува вкусот на храната, идеален е за правење на модли и алатки за храна како што се производите на Lékué. Исто така, не е леплив, со што храната лесно се одвојува од модлата во која се приготвува. Нема потреба од нанесување на било какво масло, па затоа нема потрба од користење на путер и/или масло со што се овозможува поздраво, безмасно готвење.

Што се однесува до безбедноста, Lékué подлежи на строги контроли, со што се гарантира совршен краен поризвод. Исто така, отако ќе се заврши процесот на производство, сите производи на Lékué поминуваат низ процес на отстранување во рерна на 215°С/419°F цели 4 часа за да се отранат сите можни остатоци, затоа можете да се опуштите и да уживате во храната.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

seventeen − 8 =