Архитектурата низ делата на Антони Гауди

Барселона е добро позната дестинација за патниците кои сакаат да доживеат добра мешавина на забава и култура, во едно модерно окружување. Ќе отидете „таму или онаму“, но секаде ќе забележите непогрешливи ткаенини на архитектот, мајсторот Антони Гауди.

Continue reading

Бетонот како декор во ентериерите

Во архитектонските кругови, особено во периодот после Втората Светска Војна, бетонот претставувал симбол за новиот модернизам. Денес, се почесто неговиот изглед и текстура го сретнуваме во форма на декор и во ентериерите.

Continue reading