Нови уникатни парчиња мебел од брендот Bonaldo

Bonaldo и прочуените дизајнери непрестано работат во текот на сезоната со цел да пружат нови производи, нова енергија и нов стил за домовите на своите клиенти. Во 2019-та година создадоа нови уникатни парчиња мебел кои официјално ги претставија на изминатиот саем за мебел во Милано, а сега може да ги нарачате и кај нас.

Continue reading

Саем за мебел – Милано 2019

Саемот за мебел кој традиционално се одржува во Милано, градот кој се смета за база на модата во секоја смисла на зборот, оваа година го „доживува“ своето 58-мо издание. Почнувајќи од 09.04 па се до 14.04, саемот е во фокусот на вниманието, не само во Италија, туку и на интернационално ниво.

И оваа година се очекува да бидат изложени најновите и најуникатните достигнувања од областа на мебелот, од страна на најголемите светски брендови. Имено, овогодинешниот саем на мебел во Милано е поделен во три категории во однос на стилот:

  • Класика, која се базира на вредностите на традицијата и вештините во создавање на уметност од изработката на мебел или додатоци во класичен стил;
  • Дизајн, кој се одликува со парчиња мебел и генерално производи кои се одликуваат со големо чувство за стил, функционалност и иновации; и
  • Луксуз, кој е посветен на безвременските луксузни парчиња мебел, со модерна и современа компонента.

Секоја година, саемот е просечно посетен од повеќе од 370.000 посетители, од 188 различни земји. Секако, на саемот се изложени производи, потпишани од страна на најважните брендови, меѓународни уметници и дизајнери во светот. Дел од нив се и производите од брендовите кои може да ги најдете и во нашите продавници како: Doimo Salotti, Domitalia, Bonaldo, Pedrali, Stosa, Santa Lucia итн. Во продолжение погледнете дел од фотографиите со новитети и генерално што фирмите презентираат:

BONALDO

STOSA CUCINE

DOIMO SALOTTI

SANTA LUCIA

DOMITALIA

Новите форми на комодички кои се во мода

Се’ повеќе сме сведоци на фактот дека еклектичните ентериери се во мода во полседните неколку години. Интересната игра при комбинирање на различни форми и стилови во мебелот овозможија целосно да се исфрлат од мода комплетите од неколку парчиња мебел наменети за една просторија.

Continue reading

До двор од соништата со Карес!

Во денешно време не постои човек кој не би сакал да има убаво уреден двор каде ќе може да помине повеќе време како со семејството така и со пријателите. Во овие топли денови дворот е едно од омилените места за одмор и опуштање.

Continue reading