5 нови ресторани кои својот фантастичен ентериер го постигнаа со производите на Pedrali

Секој извонреден ресторан, покрај со префинетоста на менито, својата личност ја изразува и преку атмосферата која е креирана и услугите кои ги нуди. Како што веќе знаете, колекцијата Pedrali се состои од парчиња мебел кои можат да бидат во многубројни финиши, димензии, облици, материјали и бои.

Continue reading

Хотел во Торонто со ентериер инспириран од градската архитектурата

Канадската фирма „Мејсон Студио“ го дизајнира и го гради хотелот Кимптон Сент Џорџ во Торонто, поради неколку причини, а пред се – поради восхит и почитување кон истоимениот град. Меѓудругото, изграден е со цел да понуди изобилство на луксуз доживеан преку локалниот дизајн, стил и вкус.

Continue reading

Влезете во најскапата куќа во Канада

Архитектот Вилијам Хикс е творецот на најскапата куќа во Канада, така што создава ремек дело поставено на 10 хектари тревници и градини. Тој ќе каже дека за да го создаде овој простор за живеење, црпел инспирација од архитектурата и ентериерот од претходниот век, меѓутоа со модерна реинтерпретација.

Continue reading

7 трендови во 2019-та за уредување на ентериерот

Кога станува збор за совршеното уредување на домот, секој дизајнер ќе каже дека мебелот или ќе го разубави или ќе го уништи просторот. За целиот дом да биде подигнат на едно повисоко естетско ниво, важен е изборот на вистинските парчиња мебел.

Continue reading

Куќа за летно разладување:

На сите добро би ни дошло едно вакво освежување во овој топол период. Поглед на море и јасно гледање на зајдисонцето. Оваа крајбрежна куќа во Чиле има се што е потребно за едно мирно и прекрасно лето.

Continue reading